Wanhan Mummolan tarina

Talon tarina alkoi oikeastaan siitä, kun Huittisten Palojoen kylästä kotoisin oleva Svante Mahlamäki isoisäni,äidin puolelta lähti veljensä Fransin kanssa 1919 laivalla Amerikkaan metsätöihin talorahoja tienaamaan. He tulivat takaisin 1922 ja niinpä Svante osti Koskioisten Myllynkulmalla sijainneen Jylhän talon. Pian hän nai napurikylässä asuvan Ellin ja heille syntyi vuosien kuluessa 11 lasta.

Svante kuoli kuitenkin nuorena, vain 52 vuotiaana ja Elli jäi lapsien kanssa yksin, nuorimman ollessa vasta 3 kuukauden ikäinen. Talo eli elämäänsä ja Elli saatteli lapsensa maailmalle. Veljistä nuorin, Pentti, otti talon isännyyden 60-luvun alussa. Ostimme tilan vuonna 1989 Pentti-enolta Tursan tilan lisämaiksi. Talo eli hiljaiseloa 25 vuotta, kunnes päätimme kunnostaa sen.

Mobirise

Remontista

Talon kunnostus kesti lähes neljä vuotta ja teimme suurimman osan töistä itse. Sisällä seinähirret tuotiin esille, lattiat, katot uusittiin ja saunaosasto rakennettiin täysin uusiksi. Keittiökin remontoitiin nykyvaatimukset täyttäviksi. Talon jokainen huone käytiin huolella läpi ikkunoita ja sähköjä myöden. Talon ulkovuorikin sai uuden laudoituksen. Olemme lopputulokseen varsin tyytyväisiä, toivottavasti Sinäkin.


Vastuullisuudesta

Meillä hiilijalanjälki on pysynyt pienenä. Lisälämmöneristeet ovat pääsääntöisesti uusiopaperipohjaista sellueristettä. Rakennuspuutavara on paljolti omasta metsästä tai lähiseutujen sahoilta ja puutavaraliikkeistä. Käytimme lähes yksinomaan ekologisia maaleja ja lakkoja. Valaistuksessa kaytämme virtaa säästäviä led-valaisimia.

Lähes kaikki Wanhan Mummolan huonekalut ovat joko entisöityjä tai huutokauppa- ja kirpputorilöytöjä. Meillä jokaisella huonekalulla on tarina. Esim. ruokasalin kalusto on ollut alunperin Tanskan Suomen suurlähetystössä. Wanhaan Mummolaan se ostettiin Urjalan vanhainkodin huutokaupasta. Olohuoneen talonpoikaissohva oli jo varastossa huonokuntoisena, kunnes se sai uuden elämän. Myös monet vanhat peiliovet ovat kierrätysovia samoin kuin keittiökalusteet.

Wanha Mummola | 2020

Site was started with Mobirise templates